Tradicions i cultura Russes

Com visitar un amic rus?
- És obligatori descalçar-se. Ells et deixaran unes sabatilles. Es fa per no embrutar la casa: són molt nets.
- Molt important fer un regal quan visites una casa, el que més es valora són els regals típics (bombons, pastissos, pastes –allà sempre et conviden a prendre té o cafè-. Si portes un animal de companyia, has de donar una bona quantitat de diners.- Regalar flors: Sempre un ram de flors imparell. Els rams de flors parells són pels funerals, tot i que si passes per alt aquest detall entendran que no coneixes la tradició, causaràs mala impressió. I quan quedes amb una dona (encara que sigui una amiga de tota la vida), l’home sempre ha de portar flors!
L’1 de Setembre, quan comença l’escola, els nenes regalen flors als mestres.

Les Matrioshkas
A finals del segle XIX, en una ciutat al nord-est de Moscou anomenada Zagorsk, antigament Sérgiev Posad. La ciutat era coneguda arreu pel seu inconfusible caràcter i d’humor dels seus ciutadans, per les seves edificacions acolorides i també per les Matrioshkas. Neixen com una joguina pels nens, on s’hi representa una dona amb el vestit tradicional: “sarafan”. Però la cultura popular les va convertir en un símbol nacional.
La tradició diu que s’ha de pensar un desig. Quan es compleix, s’ha d’obrir la primera figura i demanar un altre desig. Quan es compleix, s’ha d’obrir, i així sucessivament.
Supersticions russes
- Trepitjar el peu. Si trepitges el peu d’algú, l’altre també t’ha de trepitjar a tu. Sinó diuen que aquestes dues persones discutiran. Tradició molt estesa.
- No pots tornar a casa si t’has deixat alguna cosa! Porta mala sort. Si algú ha de tornar-hi de totes totes, en tornar a sortir s’ha de mirar al mirall.
- Dos persones no es poden acomiadar sota el marc d’una porta.
- Mai no s’ha de donar diners en mà. S’ha de posar a algun lloc perquè l’altre persona el reculli, si no es vol que no hi hagi diners en el futur.
- Xiular dins de casa porta mala sort.
- Si una dona posa massa sal a un menjar, es que s’ha enamorat.
- Si algú té singlot, es que algú s’està recordant d’ell.
- No es poden deixar ampolles buides sobre la taula, quan s’acaba el contingut, s’han de retirar.
- Si algú per casualitat es troba entre dues persones que es diuen igual, s’ha de demanar un desig.
- Si passes per sota un pont i en aquell moment passa un tren, també pots demanar un desig.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada aquesta pagina perquè m'ha ajudat a fer el treball

Anònim ha dit...m'agrada aquesta pagina perquè m'ha ajudat a fer el treball

Anònim ha dit...

a mi tambe m'ha ajudat a fer un treball