Reykjavik, terra d’elfos i follets

Les histories sobre follets han circulat durant generacions, i tot i que avui en dia molts islandesos no creuen en les llegendes de la mitologia nòrdica, d’altres no tenen cap dubte de la seva existència, i molt sovint poden veure’s a als jardins petites cases per elfos anomenades alhof (per si un cas). A més, es creu que al barri de halfnarfjörður, un suburbi de Reykjavik, es troba la confluència de varies “línies llei”. Les línies llei són carreteres prehistòriques, i per tant, podrien ser un lloc de trobada de criatures de nit. Per si un cas, està estrictament prohibit construir carreteres o cases en llocs amb fama d’estar habitats per follets.
De fet, si investiguem una mica en la mitologia nòrdica, ens adonarem que ha influenciat en molts aspectes de la nostra cultura. De fet, moltes llegendes catalanes tenen arguments semblants als dels mites islandesos. Fins i tot la cultura popular se n’ha deixat influenciar en alguns aspecte: El videojoc Final Fantasy, El World of WorldCraft, els Pokemons i els Dijimons i moltes altres series japoneses.
També Tolkien es va deixar seduir per Islandia en escriure El Senyor dels Anells. Hi trobem figures provinents de la mitologia nórdica com Elfos, Gegants de gel i nans; s’inspira en llibres de la mitologia com Beowulf, la Saga Volsunga o L’anell de nibelungo; el nom del Mag Gandalf prové del d’un nan i la historia es desenvolupa a la “Terra mitjana”, nom tret de midgrad (terra creada pels Déus en la mitologia islandesa).