Reykjavik a la carta

A la ciutat islandesa trobarem un tipus de menjar completament nòrdic i diferent a la resta del món, degut sobretot, a les aportacions culinàries de la cultura vikinga. Aquest són els plats més destacats de la zona:

Þorramatur: és una selecció de menjar tradicional d’el país. Es tracta d’una barreja de carn, peix i verdures, tallats a rodanxes. Es serveix amb un pà negre i dens (el rúgraud), amb mantega i amb “brenninvín” una beguda alcóholica islandesa feta a partir de la fermentació de la patata.
Trobem també l'Skyr, que és un producte làctic típic d’Islandia, elaborat a base de iogurt. Es troba molt fàcilment en els mercats escandinaus encara que originàriament és de la cuina islandesa.

hrútspungur: per menjar aquest plat, és necessari ser una persona oberta de ment, lliberal i sense prejudicis... Per què? us preguntareu: doncs perquè es tracta d'un pastis compost, bàsicament per testicles de boc que han estat banyats prèviament en suero.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Nice program, congratulations from Ireland