El que sona a Manchester

M People
Mike Pickering, qui va fundar el grup dels M people, també va ser membre de Factory Records i destacà com a DJ. Paul Heard, un altre component del grup, va ser membre de la banda d’àcid jazz Ace of Clubs i Shovell, el tercer, també participà en un altre grup abans de M People. Heather Small és la cantant que fa destacar el grup i esdevé la seva ànima. Els M People, fundats als noranta fins avui, la seva música s’impregna sobretot de música electrònica i en especial del house.


New order
Aixecant-se de les cendres del grup de punk Joy Division, els New Order van triomfar després de la tragèdia i van emergir com una de les bandes més influents i aclamades de la dècada dels 80. La seva música abasta les textures electròniques i es barreja amb l’estètica new wave tot creant una música de ball delitosa. New Order, oficialment es remunten al 76, quan el guitarrista Bernard Sumner (abans Albrecht) i el baixista Peter Hook, - inspirats en una recent actuació de Sex Pistols – anuncien les seves intencions de formar una banda pròpia.

Underworld
Underworld és un grup d'electrònica del Karl Hyde i Rick Smith que han gravat junts des dels 80. A tall anecdòtic, destacar que l’any 2008 Underworld va participar en un àlbum anomenat "Songs for Tibet”, que és una iniciativa per donar suport al Tibet, i subratllar la situació de drets humans en aquest indret. L'àlbum es va publicar el 5 d'agost a través d'iTunes i el 19 d'agost a les botigues de música de tot el món.
Buzzcocks
Són una banda de punk rock formada a la dècada dels 70, època que va veure néixer aquest moviment musical que buscava tornar el rock als seus orígens bàsics, deixant de banda el virtuosisme que caracteritzava la major part dels artistes i grups del moment. La seva combinació d’entre el so estrident de les guitarres, l’agressivitat rítmica i la seva l'energia van col·locar els Buzzcocks al costat dels Ramones, com un dels primers grups punk-pop de la història influenciats tant pels Sex Pistols, pels Velvet Underground o els The Who.

Happy Mondays
El nom prové de la cançó "New Order Blue Monday". Són una banda de rock alternatiu formada als vuitanta a Manchester. Als seus concerts utilitzen riffs i lletres d'altres grups i les barregen amb la seva música. Des que van començar fins aleshores, han publicat uns 12 cd's.