L'escena alternativa de Chicago

I amb la coneguda cançó del gran Herbie Hankock “Watermelon”, com sempre, a laterminal entrem a la música de Chicago.

The singleman affair - good to be with you again
Meditant a casa seva The Singleman affair sorgí en busca d’una nova perspectiva i mètode de gravació de les cançons que el van portar a una creació de música molt psicodèlica. És una música que fuig de qualsevol etiqueta comercial i s’endinsa en les harmonies més experimentalistes buscant dissonàncies i distinció.

Joan of Arc - flowers
Aquest segon grup són els Joana d'Arc, una banda nord-americana d'indie rock de la ciutat que es van formar l’any 1995, després de la ruptura de Cap'n Jazz.
El cantant Tim Kinsella ha estat l'únic membre permanent del grup, també ha gravat a més a més, com a solista. Joana d'Arc són coneguts per l’ús de electrònica en les seves cançons.


Ghosts and Vodka
Aquests americans més propers al rock que els altres dos són els Ghosts and Vodka. Són banda formada per Víctor Vila-real, Sam Zurick, el baixista Erik Bocek i el bateria Scott Shellhamer.
Bocek i Zurick eren membres de Joana d'Arc però ho van abandonar i es van afegir als Ghosts and Vodka. Tenen tres cd’s: Memento Mori 7" EP, Precious Blood i Addicts and Drunks.

Owls
Originalment anomenats The Civil War aquests nord-americans es fan dir Owls. Són una banda indie formada entre el 2001 i el 2002 on els seus membres han begut de la música indie més experimental del país. Són els germans Tim i Mike Kinsella (veu i bateria), juntament amb el guitarrista Víctor Vila-real i el baixista Sam Zurick.

The Smashing pumpinkins
Els coneguts The Smashing Pumpkins des que van pujar als escenaris a finals dels vuitanta, amb el seu rock que alguns anomenen grunge, han crescut molt i molt. De fet, es van separar l’any 2000, però sembla ser que fa quatre anys i escaig es van reunir per tornar a l’estudi i tocar. Tot i així, sense dos dels membres originals. El 2007 van publicar un nou àlbum, 'Zeitgeist'.