Com es construí Chicago?

Chicago és coneguda pels seus gratacels, de fet va ser la primera ciutat del món on se’n van construir.
La història
El 10 d'octubre de 1871 i va haver un gran Incendi a Chicago que va destruir la major part de la zona central de la ciutat. Diu la llegenda que una vaca d’un senyor anomenat O'Leary va colpejar un llum de gas que va iniciar l’incendi que va destruir 6,5 km quadrats de la ciutat, va matar a 250 persones, va deixar a 100.000 persones sense casa i es van destruir més de 17.000 edificis. Arquitectes de fama internacional van anar a la ciutat per a la seva reconstrucció, que va fer estendre la ciutat en horitzontal i vertical. En pocs anys, Chicago va ressorgir i va ser triada per a acollir l'Exposició Mundial del 1893 amb dos milions i mig de visitants. El 1933 i el 1934 la ciutat va acollir una fira que es va dir “Un segle de progrés”, on altra cop arquitectes vinguts d’arreu del món posaren en comú les seves idees. Una fira que va ser motiu de l’aixecament de nous gratacels.

Si a finals del segle XIX els edificis de Chicago competien amb la torre Eiffel per coronar el cim, actualment té competidors que sobrepassen i de molt la seva torre més alta, la Torre Sears, de 442 metres, què és l’edifici més alt de tot Estats Units. És una estructura de l’arquitecte Bruce Graham, inaugurada el 1973 i construïda en tan sols 3 anys per 1600 treballadors.
Si pugem amb un dels seus 103 ascensors fins la planta 103, on hi ha el mirador, no trigarem més de 70 segons. Des d’allà si poden contemplar altres edificis de la ciutat com el “Jonh Hanckok Center” i la “Magnificant Mile”, i els dies més clars els estats d’Illinois, Indiana, Michigan i Wisconsin.
Els que no els hi agraden les altures, no voldran saber que els dies de més vent, aquest gegant de 222 mil tones oscil·la 15cm.
De fet, a la ciutat de Chicago se l’anomena la ciutat del vent, però no perquè hi bufi molt fort, sinó perquè els periodistes i escriptors de finals del segle XIX deien que la ciutat tenia molts aires i anava molt de sobrada en la lluita per celebrar la Exposició Universal del 1893 contra Nova York. Com hem dit abans, va guanyar, i va ser l’origen dels seus gratacels.