Alguns fotògrafs Romans

Investigant sobre fotografia italiana ens ha sorprès la gran quantitat de fotògrafs que ha donat al món aquest país. No només parlem de Roma, sinó que són grans escoles de fotògrafs, es veu, ciutats com Milà i Palerm.
Nosaltres ens centrem en Roma, i anem a intentar traçar un mapa dels fotògrafs més importants de la ciutat.

Fabrizio Ferri
Comencem parlant de Fabrizio Ferri, un fotògraf que va començar la seva carrera fent fotoperiodisme però amb tant sols 21 anys es va especialitzar en el que veritablement li agradava: els reportatges de moda, i els retrats publicitaris. La seva foto més famosa: es va publicar a la revista Esquirre on hi sortia un primer pla de la cara de l’actriu Monica Bellucci coberta de mel. Fabrizio Ferri diu: “La bellesa és intel•ligència, és la intensitat de persones que tenen núvols als ulls, mirades interessants i problemàtiques. La meva feina només té èxit quan transmet una emoció a qui la mira”.

Paolo Pellegrini
Seguim amb Paolo Pellegrini, un fotògraf també de Roma, reconegut pels seus reportatges en conflictes bèl·lics. És un fotògraf reconegut per moltíssim premis prestigiosos com per exemple la Robert Capa Golden Medal el 2007 o 8 premis World Press Foto. Dels seus reportatges es molt destacable la seva etapa al Líban, on fa fotografiar la Guerra del Líban al 2006.

Patrizia Savarese
És una fotògrafa formada en arquitectura i disseny d’interiors, però ven aviat comença a treballar com a fotògrafa en el món de l’espectacle acompanyant a les més famoses internacionals del rock, seguint-los en concerts i gires. Alhora comença a compaginar aquesta feina amb la de fotògrafa de moda i publicitat.
A més a més, es coneguda en el món de la fotografia perquè des dels anys 80 ha investigat amb els nus, primer en blanc i negre i posteriorment en color, i és la primera a Itàlia que utilitza tan models femenins com masculins.

Lorenzo Pesce
Lorenzo Pesce és una jova promesa de la fotografia, segons la prestigiosa revista americana Photo District News. El seu reportatge més famós, junt amb 13 fotògrafs més, va ser retratar el desafiament social, polític i cultural que va suposar que Xipre, Malta i Eslovènia s’unissin a la Unió Europea el 2004. La seva fotografia es caracteritza per immortalitzar escenes quotidianes de la ciutat i passejants anònims de mirades misterioses.