Els grups madrilenys

Entrem als grups o personatges madrilenys o que destaquen a la ciutat. És música d’aquesta primera dècada.

Russian Red – They don’t believe
Sovint se la compara amb la Feist però. En aquest moment té un gran paper en la música indie i folk alEspanya. Es diu Lourdes Hernández però segurament la coneixes per Russian Red. Tan sols amb I like your glasses, aquesta cantautora de tan sols 23 anys, ha deixat el llistó molt i molt alt.

Amigos Imaginarios – El invierno secreto
Amants del Neil Young, Wilco, Lou Reed o els Pixies són aquests madrilenys que es fan dir Amigos imaginarios. Es consideren una banda d’hivernal i ideal per a una prendre xocolata amb xurros... Això ho diuen al seu myspace Santi Campos( cantant i guitarra) Sebastián Giudice (bateria) Jesús Montes (baix) Ester Rodríguez (guitarres) i finalment, el gran Charlie Bautista company de Russian Red i Christina Rosenvinge, al piano.

Nacho Vegas – Perdimos el control
Després de sentir l’últim disc de Nacho Vegas ens treiem el barret. És tot un mèrit. Les seves noves cançons són tan explícites que exposen tot tipus de conflictes: des de revelacions de la infantesa fins ruptures sentimentals, passant per mencions al sexe anal com a consol quotidià.


Marlango - Mind the gap
Han passat gairebé quatre anys des que Leonor Watling, Alejandro Pelayo i Oscar Ybarra, coneguts com els Marlango, van aparèixer al món de la música trepitjant escenari. El seu tercer treball discogràfic, "The Electrical Morning", confirma la seva maduresa com a banda i convida a considerar l'existència d'un "so Marlango", un so amb personalitat pròpia que va néixer amb l'alè de Tom Waits i ha crescut amb la mirada d'admiració posada en PJ Harvey, Radiohead, Calexico, Mark Lanegan...
Recordar-te que fan un concert a la ciutat el 26 de març al teatre circo price. A barcelona el 20 abril al teatre liceu

Quique Gonzalez
Admirador de Bukowski, Mario Benedetti i Ángel González és Quique Gonzalez un cantautor espanyol amb llarga carrera musical a l’esquena. Després de trencar amb la seva companyia discogràfica, Warner, el 2009 es desplaça a Nashville a gravar el seu nou disc anomenat 'Daiquiri blues'.